Nagyszombat

2024.03.29. 11:11

Krisztus feltámadását ünneplik majd a Karancs-völgyi templomokban is

A Karancsvölgyi Egyházközségek Oldala egy Facebook-bejegyzésben tette közzé, hogyan fog alakulni március 30-án, nagyszombaton a húsvéti vigília-misék rendje a környékbeli templomokban.

Sipos Nina Vivien

A húsvéti vigília-mise az ipolytarnóci Krisztus Király-templomban 15 órakor, a litkei Szent Kereszt-templomban 16 órakor, a mihálygergei és a karancslapujtői Magyarok Nagyasszonya-templomban 16 óra 30 perckor, az egyházasgergei Szeplőtlen Fogantatás-templomban 17 óra 30 perckor, a karancskeszi Szent Mihály-templomban 18 órakor, illetve a karancsberényi Mindenszentek-templomban 18 órakor fog majd kezdődni.

Mint az egyházközségek oldalán is olvasható: ebből az alkalomból arra emlékezünk, hogy Jézus teste már a sírban van, és várjunk a feltámadását. Megélni az eseményt csendességben tudjuk a leginkább, illetve imádkozhatunk, vagy gyertyát gyújthatunk az esti vigílián a templomban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában