Jegyzet!

2024.03.01. 12:50

Közömbösség

Nem az a megoldás, hogy a szülő rátámad a gyerekre! - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Sajnos az elmúlt időszakban sok olyan eset látott napvilágot az iskolai zaklatásokkal kapcsolatban hazánkban, amelyek végül tragédiába torkolltak. Emiatt az ember azt gondolná, hogy ezek az esetek rávilágítanak arra, miért fontos, hogy foglalkozzunk az iskolai bántalmazásokkal ,és igenis a lehető legjobb módon próbáljuk meg kezelni azokat. Megdöbbenten és felháborodottan olvastam arról az esetről, hogy a napokban egy anyuka ájultra verte lánya iskolatársát Ócsán. 

A hírek szerint a támadó 13 éves lánya és a 14 éves társa előző nap összevesztek, mert utóbbi beárulta a tanároknak, hogy elektromos cigaretta van nála. A lányok később az utcán összevesztek. Másnap a fiatalabb lány anyja tanítás után, nem messze az iskolától számon kérte a másik lányt, majd fejbe rúgta és a haját cibálta. Amikor az áldozat fel akart állni összeesett és eszméletét vesztette, ekkor a támadó káromkodva szaladt oda hozzá. A kislányt a mentők kórházba szállították. 

Az esetről készült videóban nem csak az félelmetes, hogy egy magát édesanyának tartó személy így rátámad egy gyermekre, hanem az is, ahogyan mindezt mások, köztük a videót készítő is, segítségnyújtás nélkül végignézik. Elborzaszt, hogy mennyire közömbösek az emberek. Ráadásul az, aki így old meg egy problémát az utcán, az vajon, hogyan viselkedik otthon?! Természetesen értem, hogy az ember minden körülmények között megvédi a gyerekét, és úgy gondolom, hogy kötelessége is. De abban is biztos vagyok, hogy nem az a megoldás, ha a szülő rátámad egy gyermekre!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában