Passió

2024.03.24. 11:09

Jézus szenvedéstörténetét mutatták be a drégelypalánki templomban (fotók)

A drégelypalánki Árpád-házi Szent Erzsébet templomban az egyházközség tagjai idén ismét előadták az immár hagyományossá vált Pasaréti Passiót. Negyven szereplő keltette életre Jézus szenvedéstörténetét.

Lukács Zsófia

A cselekmény két szálon futott végig

Forrás: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

Szombat este a Magyarország Passió program keretében vitték színre Meskó Zsolt film- és színházi rendező darabját Drégelypalánkon. 

– Az egyházközség tagjai közül negyvenen csatlakoztak ahhoz, hogy bemutassuk Jézus szenvedéstörténetét. Mindegy, hogy milyen felekezetből érkeztünk, az a fontos, hogy ennyi embernek tudtunk olyan ajándékot adni, amit lelkükben vihettek haza. Olyan kérdések merülnek fel a darabban, ezáltal a nézőkben is, amelyek mindannyiunkban ott vannak: Miként vagyunk jelen életünk passiójában? Pilátusként, vádlóként, Jézust ostorozó emberként vagyunk itt vagy, aki Jézus elé siet és segít neki, támaszt nyújt? – fogalmazott Terényi Zsuzsanna hitoktató köszöntőjében.

– A kereszt erősíti a gyengét, szelídíti az erőset

 – idézte Boldog Apor Vilmos szavait, mely üzenet jelentését tapasztalhatják a passióban is.

Hang- és fénytechnikával tűzdelték

A misztériumjáték főszereplője egy fiatal férfi volt, akit Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere alakított. Az ő hitkeresésének története állt párhuzamban Jézus szenvedéstörténetével. A kísértő szerepét Varga Kálmán töltötte be. A cselekmény két szálon futott végig, az egyik egy korunkbeli útkereső szemszögéből játszódott és közben végig ott volt a kísértő. Kettejük párbeszéde adta a történet lényegét. Mindemellett hang- és fénytechnikával tűzdelt jelenetek erősítették a felemelő lelki élményt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában