Közösségi közlekedés

2024.03.30. 09:05

Érdemes indulás előtt tájékozódni: Nógrádban is változik a menetrend húsvétkor

Aki a napokban vonattal, vagy autóbusszal indul útnak, jól teszi, ha időben tájékozódik a menetrendről, az ugyanis változik a húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet miatt.

Gulyás Edina

Változik a vonatok és az autóbuszok közlekedési rendje a húsvéti ünnepek és a tavaszi szünet miatt. A MÁV-Volán-csoport honlapján arról tájékoztatták az utasokat, hogy április 30-án, szombaton szabadnapra, 31-én, húsvét vasárnapján munkaszüneti napra, április 1-jén, húsvéthétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napra érvényes menetrend szerint indulnak majd a buszjáratok.

A közleményből az is kiderül, hogy április 2-án, kedden a hét első tanítási szünetes munkanapjára, 3-án és 4-én tanítási szünetes munkanapra, 5-én pedig a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára vonatkozó közlekedési rend lesz érvényben. Április 6-án, szombaton szabadnapon, 7-én, vasárnap a hét első tanítási- és munkanapját megelőző munkaszüneti napon, 8-án, hétfőn pedig már a hét első tanítási- és munkanapján érvényes menetrend szerint közlekednek a járatok.

A vonatok március 30-án és 31-én az ünnepnapi, április 1-jén a vasárnapi, április 2-től pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak majd.

Hozzátették: a húsvéti ünnepek és a tavaszi tanítási szünet idején várhatóan sokkal többen utaznak a vonatokon és a távolsági buszokon, mint egy átlagos hétvégén. Erre készülve a MÁV-START figyeli az utasforgalmat, és ha kell, több kocsival indítják az InterCity-vonatokat. A MÁV és a Volánbusz arra kéri a közlekedőket, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt pedig tájékozódjanak az ünnepnapi és hétvégi közlekedési rendről!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában