Jegyzet

2024.03.23. 09:40

Húsvéti készülődés

Sipos Nina Vivien

A mai napig élénken emlékszem rá, hogy kislánykoromban mindig nagyon izgatottan vártam a húsvéti időszakot. Imádtam, hogy édesanyám és nagymamám is már bőven egy héttel az ünnep előtt elkezdték a lázas készülődést, hogy minden időben rendben legyen. Leginkább a ház tavaszi nagytakarításával foglalatoskodtak a családom női tagjai, és tekintve, hogy szó szerint szerettem láb alatt tartózkodni és elvonni a figyelmüket a teendőikről, engem is rendszerint belevontak inkább a takarítóexpedíciójukba, hogy addig is hasznosan töltsem az időmet.

Természetesen az sem vette el a kedvemet, sem a lelkesedésemet, hogy az ablakokat kellett teljesen lepucolni és a szőnyegeket kiporolni, sőt talán még jobban izgatott lettem, hiszen hatalmas dolognak számított, hogy egyáltalán engedték, hogy segítsek nekik. Miután patyolat tiszta lett a lakás kívülről és belülről is, jöhetett a dekorálás, amellyel volt, hogy több napot is eltöltöttünk, mivel mi magunk készítettük el a díszeket, amik valódi tavaszi, ünnepi hangulatot teremtettek minden egyes helyiségbe.

Közösen csináltunk színes papírból origami nyuszit és pillangót, amiket a ház különböző részein helyeztünk el. Az én feladatom volt, hogy barka- és aranyesőágakat szedjek össze a kertünkből, amelyeket vázákba tettünk, majd a faágakra kifújt tojásokat vagy a hobbiboltból megvásárolt dekortojásokat akasztottunk. Immár felnőtt fejjel, a saját háztartásomban folytatom ezeket a szokásokat, készülődve az ünnepre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában