Szemétszedés

2024.03.27. 16:24

A hulladéklerakók felszámolása milliós terhet ró a pásztói önkormányzatra

A város önkormányzata és a helyi gimnázium is csatlakozott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. által meghirdetett szemétszedési akcióhoz.

Nagy Orsolya

A helyi gimnázium is csatlakozott a szemétszedési akcióhoz

Forrás: Facebook

Farkas Attila, a város polgármester portálunk érdeklődésére elmondta: az önkormányzat és annak intézményei is csatlakoztak a kezdeményezéshez, amely során több tucat zsák szemét gyűlt össze. A városnak egyre nagyobb gondot jelent az illegális hulladéklerakók felszámolása. A polgármester kiemelte: az akció mellett a közmunkások, valamint a városgazdálkodás dolgozói folyamatosan takarítják az utcákat, és rengeteg szemetet gyűjtenek össze.

– Nagyon megterheli az önkormányzatot az illegális szemétlerakók eltakarítása, ugyanis több millió forintba kerül. Tavaly például közel húszmillió forintot költöttünk erre. Ezt az összeget azonban sokkal hasznosabb dolgokra is lehetne fordítani – fogalmazott a városvezető, aki arra kéri a lakosokat, hogy óvják a környezetüket és tartsák tisztán, hiszen mindenki érdeke az, hogy szép településen éljen.

A napokban tartott akcióban a Mikszáth Kálmán Gimnázium és Kollégium diákjai közül több mint száz gyermek vett részt. Horváthné Tajti Ágnes, a gimnázium igazgatója elmondta: az intézmény Örökös Ökoiskolaként azonnal csatlakozott a kezdeményezéshez. A programon részt vevő osztályok testnevelés óra és osztályfőnöki óra keretein belül szépítették a környezetet.

– Az önkormányzattól megkaptuk a tisztítandó utcák sorát, továbbá biztosítottak az osztályok számára szemeteszsákokat és kesztyűket. Az iskolavezetés átadta a diákokat vezető pedagógusoknak osztályokra lebontva a feladatokat, hozzá a térképeket és egy táblázatot, amin fel volt tüntetve a tele szemetes zsákoknak a lerakóhelye. Emellett a takarításhoz szükséges eszközöket is megkapták – fogalmazott az igazgató.

Kifejtette továbbá: a szemétszedés jó hangulatban telt, a tanulók nagy odafigyeléssel tisztították a rájuk bízott területeket. Horvátné Tajti Ágnes reméli, hogy a lakók örömmel vették a diákok szorgoskodását és segítenek abban, hogy az így elért tisztaság minél tovább megmaradjon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában