Fásítás

2024.03.28. 19:15

Fontos a teremtett világ védelme: gyümölcsfa-csemetéket ültettek Vizsláson (fotók)

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) „Ültessünk, hogy élhessünk!” nevű faültetési programjának egyik állomását Vizslás jelentette csütörtökön. A település összesen tíz gyümölcsfával gazdagodott a kezdeményezés keretében, az első csemeték elültetésénél Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője is jelen volt.

Veres Edina

Tíz gyümölcsfával gazdagodott a település a kezdeményezés keretében

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Vizslásra érkezett csütörtökön a KDNP „Ültessünk, hogy élhessünk!” című faültetési programja. A kezdeményezés keretében a falu tíz fiatal gyümölcsfát kapott, amelyből három az óvoda udvarában, míg hét a helyi almáskertben ereszthet majd gyökeret. A délelőtt során ez utóbbi helyszínen Sándor József, a község polgármestere mellett több nógrádi településvezető, továbbá dr. Bablena Ferenc, a KDNP vármegyei elnöke, illetve Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője is ásót ragadott azért, hogy az esős időjárás miatt egyelőre csupán néhány csemetét elültessen. A földbe került fiatal lomkoronásokra Gyurkó Géza diakónus kérte az Úr áldását.

Ezután a község kultúrházában tartott vendéglátás előtt Sándor József, a település polgármestere elmondta: a KDNP jövőképét követve Vizsláson is próbálják a természetet óvni és védeni. Emiatt is ültettek már el ötven darab gyümölcsfát néhány évvel ezelőtt, de emellett tavaly a falut több mint ezer egynyári növény díszítette, és ezt a virágosítást idén is folytatni tervezik.

Több százezer fát ültettek el már hazánkban

Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) országgyűlési képviselője köszöntőjében úgy fogalmazott: az elmúlt években a kormányzat országfásítási programja keretében több százezer fát ültettek el hazánkban. Mint mondta: ez Magyarország újkori történelmének legnagyobb országfásítási programja, amelyhez a KDNP pártszinten is csatlakozni tud.

– Közel száz helyen ültetünk fákat szerte az országban, azért mert nekünk, kereszténydemokratáknak kifejezetten fontos a teremtett világ védelme. Elutasítjuk azokat az ideológiákat, amik az embert és a természetet szembefordítják – hangsúlyozta a politikus, aki később rámutatott: a KDNP családpolitikai törekvéseivel teljesen ellentétes az a baloldali, mérgező ideológia, amely szerint nem szabad gyermeket vállalni, mert úgy tudunk vigyázni a bolygóra. Emellett hangsúlyozta: fontos a teremtett világ védelme, hiszen akkor tud kialakulni egy harmonikus viszony, ha az ember vigyáz a természetre és megbecsüli a környezetet, hiszen egymásra vagyunk utalva.

Nacsa Lőrinc emellett méltatta Vizslás fejlődését, valamint arra is kitért: a faültetési program másik fontos üzente a béke, éppen ezért a nagycsütörtökön megvalósított faültetés különös jelentőséggel bír.

Végül dr. Bablena Ferenc, a KDNP Nógrád vármegyei elnöke szólt az egybegyűltekhez. Hangsúlyozta: a gyümölcsfa mindig értéket jelentett. – Így volt ez az őseinknél is, és így lesz ez az utódaink esetében is. Ennek az alapjait raktuk le most Vizsláson a KDNP országos kezdeményezése keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában