Kérdőív

2024.03.02. 18:02

Felmérné az önkormányzat Salgótarján parkolási helyzetét

Salgótarján önkormányzata a lakosság parkolókkal és a város parkolási helyzetével kapcsolatos véleményére kíváncsi. A kérdőívet március 10-ig lehet kitölteni.

Nool.hu

A város önkormányzata hivatalos oldalán osztotta meg, hogy elindította Salgótarjánban a TOP Plusz EU-s forrásokból megvalósuló városrehabilitációs projektek műszaki tervezését. A bejelentéshez csatolt kérdőívben a parkolókkal és a város parkolási helyzetével kapcsolatos véleményére kíváncsiak a lakosságnak. A kérdőívet március 10-ig, vasárnapig tudják kitölteni a salgótarjániak.

Mint arról már portálunk is beszámolt: a januári közgyűlésen kiderült, hogy a város számára dedikáltan rendelkezésre álló, bő 11 milliárd forintos beruházási keret részeként újabb pályázatot nyújt be az önkormányzat. A város 420 millió forintot kíván lehívni a parkolási infrastruktúra fejlesztésére. Az elhangzottak szerint ezt „érdemi zöldterület elvétele nélkül” tervezik megvalósítani: a Gorkij-lakótepen 20, a belvárosi Pécskő úton 8, a Beszterce-lakótelepen 41, a Bajcsy-Zsilinszky úton pedig 145 darab új parkolóhely létrehozásában gondolkodnak.

A helyi Fidesz-frakció nevében Tolnai Sándor önkormányzati képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy az előterjesztés azt tartalmazza: Salgótarján földrajzi adottságai már több földfelszíni parkoló kialakítását nem teszik lehetővé –, ezért kérte, hogy ez a kitétel mivel nem felel meg a valóságnak, kerüljön ki az előterjesztésből. Felhívta továbbá a figyelmet arra, hogy a például a Gorkij-lakótelepen több olyan terület is van, ahol lehetőség lenne parkolók kialakítására. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában