Változás

2024.03.27. 15:20

Elmarad az Északi Fesztivál – a város és a vállalkozó egymásra mutogat

Május 24-25-én rendezték volna meg Szécsényben az Északi Fesztivált. A sétálóutcába tervezett programok végül elmaradnak. Az érintettek máshogy látják az okokat, és a Facebookon üzengetnek egymásnak.

Nool.hu

Az ígéretesen indult Északi Fesztivált alapvetően egy, a közelben éppen arra a hétvégére időzített, ingyenes nagyrendezvény miatt kellett törölni. Az eseményt szervező vállalkozó ugyanis nem akart üzletileg veszteséges rendezvényt csinálni, az önkormányzat pedig nem akart több támogatást – állításuk szerint az eredeti 3 millió helyett 5,5 millió forintot – adni csak azért, hogy a szombati belépőárak kedvezményesek vagy a pénteki jegyvásárlók esetében ingyenesek legyenek. Az elmaradt fesztivállal kapcsolatban a vállalkozó és az önkormányzat is részletesen leírta saját, egymással több ponton is ellentétes álláspontját a Facebookon.

A vállalkozó egyebek mellett így fogalmazott: „Az én elsődleges célom volt az, hogy ne az önkormányzat pénzén valósítsam meg ezt a fesztivált, hanem reális belépőjegyárakkal fedezzük a költségeket! (...) Mivel így biztos lett volna  a veszteség, csak az a választásom maradt, hogy lemondom a rendezvényt időben, mielőtt előleget vagy kötbért kellene fizetnem a szerződésekben foglaltak szerint.”

A város Facebook-oldalán Stayer László polgármester szerdán délelőtt reagált: „Természetesen megértjük, hogy nem tudott felvállalni többmilliós veszteséget, de az önkormányzat sem szórhatja az adófizetők pénzét.” 
A városvezető azt írta, hogy a képviselő-testület döntése alapján az így megmaradó 3 millió forintot városfejlesztési célokra – a Rondella előtti tér parkosítására és a „lottózó” tűzfalának rendbetételére – fordítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában