Gyász

2024.03.31. 11:07

Elhunyt Szécsény egykori rendőrkapitánya

Hetvenhárom éves korában, a napokban elhunyt id. Fürjes Béla alezredes, a Balassagyarmati Rendőrkapitányság korábbi bűnügyi osztályvezetője, Szécsény egykori rendőrkapitánya.

Hegedűs Henrik

A kilencvenes évek közepén a munka kapcsán találkoztam először Fürjes Bélával. Ott voltam a helyszínen, amikor Nagyorosziban kirabolták a postát, és a megyei nyomozói kollégáival közösen tartottak nyomban sajtótájékoztatót a fejleményekről.

Nem sokkal később, 1997. április 1-jén az utcán sétálva szólt nekem az egyik balassagyarmati közterület-felügyelő, hogy hűlt helye van a Palóc-ligetben Szabó Lőrinc szobrának. Gyorsan személyesen is megbizonyosodtam róla, hogy a hír igaz, majd a szerkesztőségbe visszatérve feltárcsáztam a bűnügyi osztályvezető számát. Fürjes Béla a telefonkagylóba szólva először áprilisi tréfának tartotta a közlést, majd természetesen megindította a nyomozást, bár az elkövetők kilétére azóta sem derült fény.

Akkor még azok az idők jártak, amikor rendre felkereshettem őt a kapitánysági irodájában. Elővette a lezárt ügyek mappáját, és szemezgetett belőlük néhányat a sajtó számára. Becskei tyúktolvajról, érsekvadkerti betöréses lopásról, nógrádkövesdi részeges garázdaságról, egyéb kisebb-nagyobb cselekményekről szólt a fáma, és néha nagyokat nevettünk azon, milyen fondorlatos módszerekkel dolgoznak a rosszfiúk. Később, nyugállományba vonulása után is sokszor találkoztam az alezredes úrral, beszélgettünk erről-arról, illetve a megváltozott rendőrségi kommunikációs viszonyokról is.

Béla bá’, ugye most csak egy áprilisi tréfát űz velünk, és a jövő héten összefutunk a városközpontban, vagy valamelyik üzletben. Nyugodjon békében!

Id. Fürjes Béla búcsúztatása április 5-én, pénteken délelőtt 11 órától lesz a balassagyarmati temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában