Program

2024.03.20. 13:13

Diósjenői kötődésű filmet vetítenek a klubban

Lászlók Judit

A Kulturális és Innovációs Minisztérium, valamint a Nemzeti Művelődési Intézet és a Nemzeti Filmintézet közös támogatásával moziklub indult a tükrös teremben. A település önkormányzata a közösségi oldalán most arról számolt be, hogy a következő alkalomra március 23-án, szombaton kerül sor, amelyen 17 óra 30 perctől Sára Sándor 1978-ban készült, 80 huszár című filmjét vetítik. A bejegyzésben kiemelték, miszerint a filmnek több diósjenői kötődése is van. Ugyanis egy részét a település határában forgatták, illetve szerepel benne a 2021-ben elhunyt Oszter Sándor színművész is, akinek saját birtoka volt a községben. A filmvetítést követően Végh Józsi helytörténész mesél majd a filmforgatásról. 

A bejegyzés végén felhívták a figyelmet arra is, hogy várják azok jelentkezését, akiknek vannak a filmhez kapcsolódó emlékei és mesélnének róla, esetleg relikviákkal rendelkeznek és megmutatnák a közönségnek. 



 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában