Önzetlenség

2024.03.10. 09:28

A hosszú hétvégét megelőzően Nógrádban is számos helyszínen adhatnak vért a donorok

A háromnapos hosszú hétvégét megelőzően nagy szükség van a véradók önzetlenségére, az elkövetkező napokban számos helyen tűszúrásra nyújthatják karjukat a segíteni szándékozók szűkebb hazánkban.

Gulyás Edina

A vér semmi mással nem pótolható, ezért fontos, hogy a március 15-i nemzeti ünnepünkhöz kapcsolódó hosszú hétvége előtt is gondoljunk a vérkészítményre szoruló embertársainkra. A véradásszervezésben dolgozó szakemberek számos alkalmat biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára az előttünk álló napokban.

– A donorok március 11-én, hétfőn 8 és 14 óra között a Salgótarjáni Területi Vérellátóban nyújthatják karjukat tűszúrásra, míg március 13-án, szerdán Pásztón, a gyermekjóléti központban tehetik meg ugyanezt 9-től egészen 18 óráig – tájékoztatta portálunkat Tóthné Simon Andrea, a Magyar Vöröskereszt vármegyei munkatársa. – Másnap, március 14-én, csütörtökön 13 óra és 14 óra 30 perc között a litkei polgármesteri hivatalban, 16-tól 18 óráig Karancskesziben, a Civil Házban, Romhányban pedig az orvosi rendelőben 15 és 19 óra között várjuk a véradókat.

A véradásokon könyváruházban beváltható kuponokkal köszönik meg a donorok önzetlenségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában