Előadás

2024.03.11. 07:07

A bűn- és balesetmegelőzésről tájékoztatták a kazári időseket

A legaktuálisabb bűn- és balesetmegelőzési témákkal várták az időseket a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság szakemberei a napokban a településen.

Nagy Orsolya

Aktuális témákkal várták az időseket

Forrás: Police.hu

Mint arról Tamás-Kovács Andrea, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense beszámolt: Gáspár Anikó, a rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési alosztályának kiemelt főelőadója az online térben elkövetett romantikus és unokázós csalásokról tájékoztatta a résztvevőket, valamint ismertette a KiberPajzs internetes oldalt, amely az internetes csalások megelőzésére jött létre.

– A rendezvényen Bárnai Kinga, a rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési főelőadója elsősorban a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szabályairól beszélt az időseknek, de kiemelte a láthatóság és a passzív biztonsági rendszerek használatának a fontosságát is. Ezen túlmenően a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársa, Berki Ferenc, Kazár körzeti megbízottja felhívta a szépkorúak figyelmét az őket érintő bűncselekmények megelőzésének a lehetőségeire is – közölte Tamás-Kovács Andrea.

Hozzátette: a prevenciós előadás részeként a megjelenteknek lehetőségük nyílt kötetlen formában is megosztani észrevételeiket, tapasztalataikat egymással és a rendőrség szakembereivel. A sajtóreferens arra is kitért, hogy a programon résztvevők a 112-es segélyhívó szám használatáról is hallhattak, és az előadásokkal kapcsolatban prevenciós kisfilmeket tekinthették meg. A szakemberek pedig a rendezvény végén láthatóságot elősegítő eszközöket adtak át az idősek részére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában