Támadás

2024.02.09. 19:58

Veszélyes hely a tarjáni buszpályaudvar?

Két középkorú férfi szándékosan nekiment egy fiatal lánynak, aki a ceredi buszhoz sietett a közelmúltban. Majd arcon is ütötték. Történt mindez fényes nappal a salgótarjáni távolsági autóbusz-állomáson. Olvasónk számolt be az esetről, ami véleménye szerint nem ritka a nógrádi megyeszékhelyen. A Volánbusz és a rendőrség nem kapott bejelentést a történtekről.

Gulyás Edina

A salgótarjáni buszpályaudvaron a közelmúltban, egy hétvégi kora délutánon történt ez az eset

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A salgótarjáni buszpályaudvaron a közelmúltban, egy hétvégi kora délutánon történt a fenti eset, amelyről olvasónk tájékoztatta portálunkat. Mint mondta: a lánya Salgótarjánból szeretett volna Ceredre utazni, amikor az állomáson két férfi szándékosan belekötött, majd megütötte a fiatal utast. A lány elszaladt, így kerülte el a nagyobb bajt.

Az eset az édesapa szerint nem egyedi. Úgy véli, az alapvető probléma az, hogy a buszmegállóban alkoholt lehet vásárolni. Tapasztalatai szerint vannak, akik ott italoznak, majd az utazóközönséget inzultálják. Mint mondta: a hideg hónapokban a forgalmas pályaudvaron hajléktalanok, kéregetők is feltűnnek, akik szintén zavarják a buszra várókat.

Vagyonvédelmi szolgálat is segít a pályaudvaron

„Nem érkezett bejelentés a társaságunkhoz a fent említett sajnálatos eseményről, illetve hasonló jellegű támadásokról az elmúlt időszakban a salgótarjáni autóbusz-állomást érintően” – közölte megkeresésünkre a Volánbusz. Hozzátették: „A nem utazási szándékkal az állomás területén tartózkodó, többnyire ittas személyek jelenléte gyakori, őket a vagyonvédelmi szolgálat tagjai elküldik. Rendbontás ritkán fordul elő, ilyenkor vagyonőreink intézkednek. A rendőrség bevonására tavaly tizennégy, idén januárban pedig egy alkalommal volt szükség.”

A társaság arról is beszámolt, hogy az állomás területén kamerás megfigyelő rendszer üzemel, illetve egy vagyonőr 24 órában, egy pedig változó munkarendben ügyel a biztonságra. A rendőrségen kívül a közterület-felügyelettel és az Országos Polgárőr Szövetséggel is szorosan együttműködnek. Hozzátették: arra kérik az utasokat, hogy szükség esetén azonnal forduljanak az állomáson tartózkodó munkatársaikhoz.

Nem gyakoribbak a rendbontások, mint máshol

„Az elmúlt egy hónapban egy alkalommal, míg az elmúlt egy évben több esetben érkezett bejelentés a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába a Salgótarján, Bartók Béla út 6. szám alatti autóbuszállomásról. A bejelentések fele valótlan volt, vagy nem igényelt intézkedést. Néhány alkalommal kellett a társadalmi együttélés szabályainak betartására vonatkozó figyelmeztetéssel zárni az intézkedést, és szintén pár esetben biztonsági intézkedést kellett foganatosítani túl ittas, eltévedt személy megfelelő ellátása, hazajuttatása érdekében” – tájékoztatta portálunkat a rendőr-főkapitányság.

Mint arról beszámoltak: az egyenruhások két esetben intézkedtek közrend, vagy személy elleni garázda jellegű bűncselekmény miatt a távolsági buszpályaudvaron az elmúlt egy évben. Véleményük szerint kijelenthető, hogy nem gyakoribbak a rendbontások a város más, preferált területeihez képest.

A Salgótarjáni Rendőrkapitányság egyenruhásai a nap minden szakában visszatérően ellenőrzik a pályaudvart és annak környékét, amely a gépkocsizó, illetve a gyalogosan járőröző rendőri egységek útvonalának szerves részét képezik. Rendszeresen „portyáznak” a pályaudvaron civil ruhás rendőrök, és folyamatos a kapcsolattartás a Volánbusz Zrt. biztonsági szolgálatával is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában