Program

2024.02.16. 10:27

Tematikus túrán vehetnek részt a bátor időutazók Ipolytarnócon

Tematikus túrán vehetnek részt az érdeklődők az Ipolytarnóci Ősmaradványok területén február 17-én. A program az ígéri, hogy a bátor időutazók különleges körülmények között ismerkedhetnek meg az Ősvilági Pompeji emlékhelyével.

Gulyás Edina

Az egykori trópusokra emlékező, téli tematikus túra indul február 17-én, szombaton Ipolytarnócon a Miocén Parkban – számoltak be a bemutatóhely közösségi oldalán. Hozzátették: A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság által szervezett képzeletbeli időutazás a földtani múlt éghajlat változásaival szembesülve, a bükkábrányi fáktól az Ősfenyő Belépő fogadóépület interaktív kiállításain keresztül a Miocén Erdőbe, majd a geológiai tanösvény didergő feltárásaihoz vezet el.

A bejegyzés arra is kitér: A 17 millió évet felölelő túrán – ami 10.45-kor indul – csak megfelelő ruházattal rendelkező erős idegzetűek vegyenek részt. A programra előre be kell jelentkezni, arra az [email protected] email címre, „téli barangolás” tárgymegjelöléssel lehet regisztrálni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában