Technikumi képzés

2024.02.29. 07:32

Technikumi héten ismerkednek szakmájuk újdonságaival a salgótarjáni középiskolások (fotók)

Technikumi hét színesíti a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban a hétköznapokat. A rendhagyó órák keretében a diákok megismerkedhetnek az általuk tanult szakma újdonságaival.

Veres Edina

Több éves hagyománnyal bír már a Technikumi hét nevű programsorozat a Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum Borbély Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. Az idei többnapos rendezvénnyel kapcsolatban Fekete Zsoltné, a salgótarjáni székhelyű oktatási intézmény igazgatója portálunk érdeklődésére kifejtette: a technikumi képzésben résztvevő tanulóik a korábbi évekhez hasonlóan ez alkalommal is a szakmájukat érintő érdekességekkel ismerkedhetnek meg.

– A világunk folyamatosan változik, ami azzal jár, hogy egyre korszerűbb megoldások, termékek érhetők el a különféle szakemberek számára. A Technikumi hét célja, hogy a diákok már a tanulmányaik során találkozhassanak ezekkel az újdonságokkal, és ne csak elméleti előadás formájában halljanak róluk, hanem gyakorlati foglalkozásokon ki is próbálhassák azokat – fejtette ki Fekete Zsoltné, aki azt is hozzátette: a hét során a közismereti tantárgyak oktatói is igyekeznek becsempészni az órájuk tananyagába a diákok által tanult szakmákat.

Az elmúlt napok izgalmas pillanatait a salgótarjáni székhelyű oktatási intézmény is megörökítette Facebook-oldalán. Több bejegyzés is tanúskodik arról, hogy mind a fodrászok, mind pedig a kozmetikusok különböző gyártók termékbemutatói során sajátíthatták el a szakemberektől a szépészeti ágazat legújabb fortélyait. Emellett pedig a gépjármű-mechatronikai technikus tanulók 30 darab 9 Voltos elemből HV – nagy feszültségű – akkumulátortelep makettet készítettek Bodor Zsolt István oktató segítségével.

A következő napokban is folytatódik majd a technikumi hét a Borbélyban. Szerdán például a tanulók a német órán a kozmetikai szerekben használt gyógynövényekről tanulhattak, míg egy másik tanóra keretében a régen alkalmazott szépítőszerekről gyűjthettek érdekes információkat. Ma pedig arról is szó esik majd, hogy milyen sokoldalúan használható fel a henna a szépészetben, míg a hét utolsó napján a fodrászok és a kozmetikusok szakmájuk történetével ismerkedhetnek meg, az autószerelő diákok pedig a szakmai idegen nyelvet gyakorolhatják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában