Program

2024.02.03. 07:50

Régészeti kutatásokról szólnak ma délután az előadások Érsekvadkerten, az ifjúsági házban

Az érsekvadkerti Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény Könyvtár a közösségi oldalán adta hírül, hogy a Régészeti kutatások Nógrád vármegyében 2023-ban című előadást február 3-án, szombaton 14 órától rendezik meg az Ifjúsági házban.

Lászlók Judit

Az érsekvadkerti Mikszáth Kálmán Közművelődési Intézmény Könyvtár

Forrás: Google Maps

Mint írták, az érdeklődők a rendezvényen halhatják Tóth Krisztián a salgótarjáni Dornyay Béla Múzeum régészeti osztályának a vezetőjének a Topográfia jellegű régészeti felderítés a Nógrádi-medencében 2023-ban című előadását, amely Borsosberényt, Érsekvadkertet, Pusztaberkit, Szátokot és Tolmácsot érinti.

Majd Szolnoki Tamás régész és Tóth Krisztián mesél az elmúlt évben végzett régészeti kutatásokról Karancsalján és a Kápolna-hegyen. Aztán Szolnoki Tamás Régészeti kutatások Buják és Drégely váraiban 2023-ban című előadása következik. Ezután szintén Szolnoki Tamás, Szolnoki-Anderko Anna a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) Forgách-Lipthay Kastélymúzeum régész-muzeológusának közreműködésével ismerteti a Galgagután, a régi templom területén végzett tervásatásokat. 

Majd Szolnoki-Anderko Anna bemutatja a hollókői középkori település kutatásait. Végül, a rendezvényt Guba Szilvia, az MNM Forgách-Lipthay Kastélymúzeum régész-főmuzeológusának a Topográfiai kutatások és lelőhelyfelderítés a szécsényi járásban című előadásával zárják. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában