Jegyzet

2024.02.05. 12:28

Parkolás

Sokaknak gondot okoz a parkolás - Nagy Orsolya gondolatai a témában.

Nagy Orsolya

Megértem, hogy sokaknak gondot okoz a parkolás. Néha én is vagyok így vele, de azt már nem tudom megérteni, hogy az emberi lustaság miatt miért kell helytelenül parkolni. Sajnos többször is okoznak fennakadást a közlekedésben azok a sofőrök, akik fittyet hánynak a szabályokra és ott állnak meg, ahol nekik kényelmes. 

Nem volt másképp a napokban sem, amikor a kereszteződésnél állt meg egy jármű, amely miatt egy busz nem fért el, így az megállt a kereszteződés közepén. Mondanom sem kell, volt probléma, hiszen az autósok így nem tudtak közlekedni. Végül mintegy fél órát követően, rendőri irányítás mellett megoldódott a probléma és szerencsére baleset sem történt. Egy másik alkalommal azt láttam, hogy az óvoda előtti zebrán állt meg az autó. Nem is értem, hogy gondolta, hiszen ott tilos megállni és a forgalmat is akadályozta. 

Egyszer pedig arra lettem figyelmes, hogy egy személyautó a parkoló autók mögött állt meg párhuzamosan, amelyből lett is baj, ugyanis a busz ezáltal nem fért el az úttesten és letörte a visszapillantó tükrét. Nem igazán sajnáltam a sofőrt, hiszen pár méterrel messzebb bővebb volt még szabad hely. Felfoghatatlan számomra, hogy néhányan hogy lehetnek annyira kényelmesek, hogy négy métert sem tudnak gyalog megtenni. Valóban ennyire ellustult a társadalom? Azt hiszem, sokkal felelősségteljesebben kellene gondolkodni és betartani a közlekedési szabályokat, hiszen így is olyan sok baleset történik az utakon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában