Beruházás

2024.02.22. 07:59

Mihamarabb orvosolni kellene az etesi földút rossz állapotát

Több út felújítását is tervezi Etesen az önkormányzat. Égető problémává vált a József Attila út rossz állapota, melynek rendbetételét önerőből nem tudják megvalósítani.

Sipos Nina Vivien

– Az Albert-telepi utat mindenképpen meg kell csinálnunk legalább a tavasz elején, március vége felé. A vidékfejlesztési program keretén belül szerettünk volna pályázni rá, hogy az egész fel legyen újítva, de erre csak szeptemberben nyílik lehetőség – mondta Matuz Gábor, Etes polgármestere, hozzátéve: 

– Arra jutottunk, hogy megpróbáljuk önerőből kivitelezni a kátyúzást, hogy járható legyen végre az útszakasz.

Kitért továbbá arra is, hogy évek óta pályáznak az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) által kiírt projektre, amely által a József Attila utat újítanák fel, viszont idáig nem sikerült nyernie az etesi önkormányzatnak.

– Idővel az összes utat ki kell javítani a községben, hogy használhatóak legyenek, azonban égető problémává vált az utóbbi időben a József Attila út rossz állapota, amely gyakorlatilag egy 250 méteres földút, viszont ezt önerőből nem tudnánk felújítani, mivel a beruházásra 27 millió forint támogatás lenne szükség – közölte Matuz Gábor.

Korszerűsítenék a rendelő fűtését

Ahogy egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, Etesen az orvosi rendelő fűtésének a korszerűsítésére nyújtottak be pályázatot a településen, amely 5,5 millió forint támogatásból valósulna meg a Magyar Falu Program keretében. A polgármester kifejtette, hogy a jövőben az egész épület felújítását is tervezik, ami tartalmazná a nyílászárók cseréjét, a létesítmény akadálymentesítését, a megfelelő parkolóhelyek kialakítását, a fűtés korszerűsítését, valamint a napelemes rendszer kiépítését.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában