Jegyzet!

2024.02.01. 12:40

Megtévesztő hívások

Otthon is orvosolható gondok miatt is telefonálgatnak - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

Bár az elmúlt években a közösségi média megjelenésével jelentősen megváltozott az emberek közti kommunikáció, azonban a telefonbetyárkodás még így sem kopott ki a köztudatból. Így ma is sokan ugratják telefonon keresztül az ismerőseiket vagy éppen számukra vadidegeneket. Szerencsére, én azok közé tartozom, akik soha nem szerettek telefonbetyárkodni. Talán éppen emiatt van az is, hogy sosem jutna eszembe indokolatlan esetben hívni a mentőket. Sajnos ez, viszont nem mondható el mindenkiről. 

Az Országos Mentőszolgálat éppen a minap számolt be róla, hogy még csak január van, de már számtalan olyan esethez kaptak telefonhívást, amelyek otthon is játszi könnyedséggel kezelhetőek és orvosolhatóak. Egy fiatal nő például azért kért segítséget tőlük, mert az új cipője sarka feltörte a lábát és állítása szerint már nem tudott továbbmenni. Egy férfi pedig azért riasztotta a mentőket, mert nem tudta eltávolítani az orrába dugott gumicukrot. És még sorolhatnám a lehetetlennél, lehetetlenebb sztorikat. Emellett sajnos az sem ritka, hogy a bejelentéskor szándékosan megtévesztik a mentésirányítót és csak a helyszínen derül ki, hogy feleslegesen kötötték le a mentők kapacitását. 

Őszintén szólva nem tudom megérteni, hogy ilyenkor mi vezérli a telefonálókat, azonban jó lenne, ha észben tartanák, hogy amíg ők foglalják a megtévesztő hívásaikkal a vonalat, lehet, hogy valakinek tényleg szüksége van a segítségre. Szóval ne veszélyeztessük mások élettét és csak akkor hívjuk a mentőket, ha tényleg szükség van rájuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában