Rendezvény

2024.02.04. 11:58

Logikai képességeiket erősítették a pásztói gimnazisták

A Gondolkodás Öröme Alapítvány egy országos programján vettek részt diákok a Mikszáth Kálmán Gimnázium 9. évfolyamról – adta hírül az intézmény honlapján.

Nagy Orsolya

Logikai feladatok sorával birkóztak meg a diákok

Fotó: MW illusztráció

Mint fogalmaztak, a rendezvényt három egyetemi hallgató bevonásával tartották meg. „Kisebb csoportokban, tudásunkat egyesítve dolgoztunk több izgalmas és elgondolkodtató feladaton, amik próbára tették a logikai képességünket. A feladványok sokkal eltérőbbek, játékosabbak voltak, mint amikkel tanórán találkozunk ”– írta az iskola honlapján.

Hozzátették: az alapítvány célja, a fiatalok érdeklődésének felkeltése, valamint képességeik kibontakoztatásának segítése. Támogatják a matematika iránt érdeklődő diákokat és megannyi színes foglalkozással várják szeretettel a tanulókat. Az intézmény arra is kitért, aki kedvet kapott a programhoz, annak havonta egyszer, budapesti helyszínnel rendeznek majd ehhez hasonló foglalkozásokat, ahol a matematikában még tovább bővítik a tanulók látókörüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában