Közérdekű

2024.02.21. 08:02

Lakossági adatfelmérést végez Salgótarjánban a statisztikai hivatal

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket fog a Központi Statisztikai Hivatal végrehajtani Salgótarjánban. Az összeírói munkát a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (STATEK Kft.) fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezőbiztosai végzik.

Sipos Nina Vivien

Salgótarján Megyei Jogú Város a hivatalos honlapján tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a Központi Statisztikai Hivatal Statisztikai Igazgatóság Lakossági Adatfelvételek Főosztálya (KSH) a korábbi évekhez hasonlóan most is adatfelvételeket hajt majd végre a városban. 

Az önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatgyűjtés során a KSH megbízásából a STATEK Kft. munkatársai fogják felkeresni a lakosságot, azonban az adatszolgáltatóknak (a válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerűen történik) lehetőségük van a telefonon keresztüli válaszadásra, így a kérdőíveket a weben is ki tudják tölteni. 

Bizalmasan kezelik az adatokat

Az adatfelvétel tematikái: havi rendszerességű munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei, a lakossági utazási szokások – 2024. április, július, október, 2025. január hónapokban, negyedéves gyakorisággal –, felmérés a háztartások információs és kommunikációs technológiai eszközhasználatáról április és június környékén, az Európai Jövedelmi és Életkörülmény Adatfelvétel februártól áprilisig, havi rendszerességű életkörülmény adatfelvétel, időmérleg felvétel áprilistól 2025. márciusig.

"A kapott adatokat a KSH – a vonatkozó jogszabályi előírásoknak eleget téve – bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik" – olvasható Salgótarján weboldalán. 

További tájékoztatást a lakosság munkanapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16:30 óra között, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200-766-os telefonszámon (3-as mellék) kaphat. Az adatgyűjtés módszertanával és a kutatási eredményekkel kapcsolatosan a KSH internetes honlapján található felvilágosítás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában