Rendezvény

2024.02.02. 18:08

Kocsonyát kóstolnál? – több száz adagot készítenek a héhalmi fesztiválra

Idén is megrendezik héhalmi Kocsonya Fesztivált, amelynek a polgármesteri hivatal előtti tér ad majd otthont szombaton.

Nagy Orsolya

Finomságokból ezen a hétvégén sem lesz hiány, ugyanis február 3-án, szombaton 16 órától rendezik meg a Kocsonya Fesztivált a településen. Bakos József polgármester portálunknak elmondta, hogy 14 órától farsangi álarcos bált tartanak, ahol a gyerekek műsorokkal szórakoztatják majd a nézőket. A délutáni órákban pedig óvodások, iskolások, nyugdíjasok és helyi civil szervezetek is színpadra fognak lépni.

Hozzátette: a településnek ez az évindító rendezvénye, amely során elbúcsúztatják a múlt évet és a telet, valamint még a böjt előtt esznek egy igazán finom és laktató ételt.

Több ezer kocsonya készülhet

A polgármester kiemelte, azért a kocsonyára esett a választás, mert manapság már vidéken is egyre kevesebben készítik ezt az ételt, pedig fontos lenne megőrizni a tradíciójátés ápolni a régi hagyományokat. A településvezető arra is kitért, hogy a tervek szerint hozzávetőlegesen 400-600 adag kocsonyát készítenek majd a helyi asszonyok a rendezvényre, de természetesen a hagyományos farsangi finomságból, a fánkból sem lesz hiány. Emellett pedig forralt borral és meleg teával is kedveskednek majd a lakosoknak.

Bakos József kifejtette: a hivatal előtti tér már készen is áll a vendégek fogadására, amelyet a napokban feldíszítettek igazi farsangi hangulatot teremtve ezzel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában