Szomszédoló

2024.02.13. 16:38

Hová menjünk? Valentin-napi múzeumi randevúra mehetnek az érdeklődők Rimaszombatban

Különleges programmal készül a szerelmesek napjára a szűkebb hazánk közelében található rimaszombati Gömör-Kishonti Múzeumban.

Veres Edina

Legyező a kiállításon, legyező készül a foglalkozáson is. A kép a Gömör-Kishonti Múzeumban készült

Fotó: Beküldött fotó

A vármegyénktől nem messze található intézmény, amely egyben Szlovákia ötödik legrégibb múzeuma, február 14-én, azaz szerdán 16 órától múzeumi randevúra várja majd a látogatókat. A Bálint-napi esemény során az érdeklődők megtudhatják, hogy miként udvaroltak elődeink a századforduló idején, de emellett legyezőt is készíthetnek, illetve a „legyezőnyelv„ alapjait is elsajátíthatják. A kézműves foglalkozást a múzeum aktuális kiállítása inspirálta. 

Az intézmény termeiben megtekinthető, „Dress kód: Art Nouveau – Dresszkód: Szecesszió” című tárlat a budapesti Iparművészeti Múzeum együttműködésével jöhetett létre. A bemutatott tárgyak és eszközök április 7-ig – ennek értelmében a Randevú a múzeumban esemény ideje alatt is – megtekinthető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában