Szemétszedés

2024.02.24. 15:38

Három önkéntes diák példát mutatott, megtisztították Pásztó több közterületét

Összefogott három diák a településen és tisztábbá tették a várost.

Nagy Orsolya

Sokat dolgoztak a környezet tisztábbá tételéért

Fotó: Berze Mariann / Facebook

"A kollégiumban mindig fontosnak tartottuk a környezetünk tisztaságával, rendjével kapcsolatos témát, megoldandó feladatnak éljük meg, hogy ne hagyjunk szeméttel teli anyaföldet az utódainkra" – fogalmazott Berze Mariann, a Tittel Pál Kollégium vezetője a Facebook-oldalán.

Hozzátette: mindezt otthon tanulja meg igazán az ember, aztán az óvodában, majd az iskolában is ráerősít a közösség a tiszta környezet iránti vágyra. Berze Mariann kiemelte, a napokban örömteli ténnyel szembesültek, ugyanis három kollégista fiú önkéntes alapon szedett szemetet Pásztón, a kollégiumtól nem messze fekvő utcákban. Ők nem pásztóiak, de a Mikszáth Kálmán Gimnázium tanulói és a Tittel Pál Kollégium lakói.

A tanulók egy földrajz házi feladat elvégzése során szomorúan tapasztalták, hogy az árkok tele vannak szeméttel, amit az esővíz összehordott. A patakok partjai is szemetesek, de a közeli erdőket is lerakatnak használják néhányan.

Mint fogalmazott, a három fiú, így Balla Péter Levente, Remenyik András Tamás és Gerhát Martin napok óta kijárnak szemetet szedni. Azt fontolgatják, hogy ezt a szemétszedést kiterjesztik, másokat is bevonva a tisztasági akcióba. Ezáltal figyelemfelkeltő videókat, előadásokat és különböző programokat is terveznek a tisztább jövőért. Az intézmény vezetője bízik benne, hogy minél többen csatlakoznak a kollégisták kezdeményezéséhez és követik példájukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában