Különlegesség

2024.02.05. 18:08

Elképesztő összegért árulják Zenthe Ferenc lakását

A Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas, salgótarjáni származású magyar színművész, Zenthe Ferenc egykori lakását árulják Budapesten, a II. kerületben.

Sipos Nina Vivien

Zenthe Ferenc egykori otthonát 157 millió forintért kínálják megvételre

Forrás: Origo

– Nem mindennapi ingatlant lehet most megvásárolni Budapesten, a II. kerületben: a 2006-ban meghalt Zenthe Ferenc egykori lakása került piacra – írja az Origo.

A főváros Vérhalom negyedében megtalálható 100 négyzetméter alapterületű, belső kétszintes, három szobás ingatlant a 10 négyzetméteres, csodás kilátást nyújtó terasszal, tágas tárolóval és garázzsal együtt 157 millió forintért lehet megvenni. A lakás homlokzatán egy emléktábla is helyett kapott, amelyet a Nemzet Színésze címmel kitüntetett művész tiszteletére állítottak ki.

Mint olvasható az Origo honlapján: ifjabb Zenthe Ferenc úgy nyilatkozott a hírekkel kapcsolatban, hogy családjával mintegy négy évtizeden át éltek az Amerikai úton, az édesapja a vérhalmi lakásba pedig 1986 körül költözhetett második feleségével, Gizellával kötött házassága után. Hozzátette: nem nagyon örül, hogy apja nevével hirdetik a Törökvész úti ingatlant, hogy így jussanak több pénzhez.

A kiváló érdemeket elért színművészről, Zenthe Ferencről nevezték el a híres salgótarjáni színházat, továbbá a szülőfalujában, Salgóbányán 2007-ben emlékparkot alapítottak a tiszteletére. 2003-ban Salgótarján díszpolgárává választották meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában