Országos turné

2024.02.02. 19:28

Balassagyarmaton is tombolhatnak a Kispál és a Borz rajongói

Az elmúlt évtizedek nagyhatású alternatív zenekara tavasszal „világ körüli” útra megy: a Beszorult mondat turné állomásai között Balassagyarmat is helyet kapott.

Nool.hu

"A Kispál és a Borz a „csúcson” hagyta abba, amikor 2010-ben egy óriási bulival elköszönt a közönségétől a Sziget Fesztivál nulladik napján. Ekkor azt nyilatkozták, hogy akkor jelentkeznek újra, ha van alkotókedvük és mondanivalójuk egymásnak és a közönségnek. Bombaként robbant a hír 2022-ben, amikor bejelentették, hogy Kispál on Orfű címmel egy saját minifesztivál keretében aktív zenekarként visszatérnek." – írta portálunkhoz eljuttatott közleményében a zenekar menedzsmentje, Hujbert Áron.

Hozzátette: nem csupán nosztalgikus fellángolásról van szó, hiszen 2023 tavaszán a beszédes című Beszorult mondat albummal jelentkeztek, adtak néhány klubkoncertet Európában, majd két egymást követő napon teltházas koncertet adtak a Budapest Parkban. 

A visszatérés öröme megidézte a kilencvenes évek hangulatát, így a zenekar elkezdett ismét aktívan alkotni és próbálni. 2024 áprilisában Nyugat-Európába mennek egy ötállomásos turnéra, májusban és júniusban pedig Magyarországon koncerteznek

 – olvasható a tájékoztatásban.

Több dolog is motiválta a zenekart a turnéra

A közlemény idézi Lovasi András frontember gondolatait is, aki szerint a klubhangulattal mind a zenekar, mind a közönség visszatér a komfortzónájába.

Több dolog motivált minket, amikor elhatároztuk, hogy turnéra indulunk. Egyrészt mégiscsak szeretnénk bemutatni színpadon is a kedvenc dalainkat az új lemezről. Másrészt mindannyian szívesen emlékezünk a végeláthatatlan országos klubturnékra, ezért kifejezetten kisebb helyszíneket kerestünk. Ráadásul így kipróbálhatunk olyan dalokat is, amik egy sokezres fesztiválkoncerten vagy arénában nem feltétlenül működnek.

Balassagyarmaton is színpadra lépnek

Mint kiderült, a turné áprilisi szakaszában Bécsben, Zürichben, Münchenben, Dublinban és Londonban játszanak, majd májusban és júniusban érintik Balassagyarmatot, Sopront, Győrt, Pécset, Szegedet, Debrecent, Szarvast, a BOLDOGkisfalud Fesztet és Budapestet is. A balassagyarmati rock táncházban május 11-én, szombaton, 20 órától tombolhatnak majd a rajongók.

Lovasi András (ének, basszusgitár) mellett természetesen Kispál András (gitár) és Dióssy D. Ákos (billentyű) is ott lesz a turnén. Különleges színpadképet alkot, hogy két dobos is lesz a zenekarban: Bajkai Ferenc már ismerős lehet az elmúlt két év nagyobb Kispál-koncertjeiről és a Kiscsillagból, a másik dobszett mögött pedig G. Szabó Hunor ül majd, aki több dalban gitározni, basszusgitározni és vokálozni is fog, míg fúvós hangszereken közreműködik Babcsán Bence.

Nagykoncertre készülnek

Júliustól visszavonul a zenekar a próbaterembe, hogy felkészüljön az év végi nagyszabású Kispál és a Borz-koncertre, amit december 30-án tartanak az MVM Dome-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában