Konzultáció

2024.02.16. 20:29

A fórumsorozat első állomásán a Besztercén élő tarjániak mondhatták el gondjaikat és javaslataikat

Parkolási nehézségek és ehhez szorosan kapcsolódva a nem megfelelő helyi autóbuszközlekedés. Egyebek mellett ezek a nehézségek és megoldandó problémák hangzottak el azon a lakossági fórumon, amelyet első állomásként a Beszterce lakótelepen szervezett meg a Hajrá Salgótarján! Egyesület, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és a Keresztény Demokrata Néppárt salgótarjáni szervezete.

Gulyás Edina

A Besztercén élők a parkolás, a helyi buszközlekedés nehézségeire panaszkodtak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A Salgótarjáni Konzultáció kérdőívei 15 ezer háztartásba jutottak el az elmúlt hetekben, ezt követően közterületi fórumokon oszthatták meg azzal kapcsolatos észrevételeiket, meglátásaikat a városlakók. A társadalmi párbeszéd újabb lépéseként lakossági fórumsorozatot szervezett a Hajrá Salgótarján! Egyesület a Fidesz és a KDNP salgótarjáni szervezete. Ennek első állomását a Beszterce lakótelepen tartották meg ma este. 

– Azzal a céllal hívtuk életre ezt a programot, hogy a helyiekkel személyesen is megismerhessük egymást – fogalmazott Kreicsi Bálint, az egyesület elnöke, aki elmondta, hogy az önkormányzati választásokon szeretné magát polgármesterként megméretni. Szeretne olyan programot kialakítani, amely a városlakók problémái, javaslatai és elképzelései mentén születik meg.

Áldatlan állapotok okozója a telepen a parkolás

– Mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk, ezeket meghallgatva kell meghatározni az utat, amelyen együtt lehet majd előre haladni – hangsúlyozta Kreicsi Bálint. 

A fórumon a helyiek elmondták azokat a problémákat és nehézségeket, amelyek megoldása véleményük szerint a legsürgetőbb a városrészben és Salgótarjánban. Többektől elhangzott, hogy a lakótelepen nagy problémát okoz az az áldatlan állapot, ami a parkolást jellemzi. Javaslatokat tettek több olyan területre is, ahol nagyobb parkolót lehetne kialakítani. Ehhez szorosan kapcsolódva a helyijárat közlekedés hiánya is felmerült, ugyanis az itt élők úgy vélik, hogy sokkal gyakrabban kellene közlekedniük az autóbuszoknak a városrészek között.

A szocialista városvezetés felelőssége, hogy nem élt a lehetőségekkel

– A mostani városvezetésnek ezek a problémák az elmúlt 10 évben nem voltak fontosak. Minden lehetőségük megvolt arra, ehhez a kormányzat részéről is megvolt a nyitottság és a Modern Városok Programon keresztül a támogatás, hogy egy dinamikusan fejlődő várost építsenek. Amely vonzza a befektetői tőkét, amely otthonos feltételeket teremt az itt működő kis- és középvállalkozások számára – hangsúlyozta a rendezvényen Becsó Zsolt országgyűlési képviselő. – A szocialista városvezetés felelőssége, hogy nem élt ezekkel a lehetőségekkel. Sajnos sikerült a Modern Városok Programot teljes mértékben lenullázniuk, ami történelmi jelentőségű lehetőség volt minden megyei jogú város, így Salgótarján esetében is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában