Elismerés

2024.02.25. 15:35

Lovasbál: a táncparketten is „nyeregben” voltak a nógrádi lovasok (fotók)

Báli ruhára cserélték a felszerelésüket szűkebb hazánk lovasai a negyedik Nógrád Vármegyei Lovasbál idejére, amelynek a bátonyterenyei Szekér Fogadó és Étterem adott otthont szombaton.

Veres Edina

A díjkiosztó után a vacsoráé volt a főszerep, majd a tánc került az előtérbe

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A program megnyitójának legelején a résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek meg vármegyénk egyik legendás lovas alakjáról, a közelmúltban elhunyt Kakuk Józsefről. Ezt követően Vilimi Szabolcs, a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szervezet vezetője a bál megrendezésében oroszlán részt vállaló Sándor Szandrának, Alsótold polgármesterének egy csokor virággal köszönte meg a munkáját, amelynek hála immár negyedik éve hagyomány a szűkebb hazánk lovas közösségét megmozdító rendezvény.

Vilimi Szabolcs azt is kiemelte, hogy a bál nem csupán szórakozásra nyújt lehetőséget, hanem arra is, hogy megköszönjék és elismerjék azoknak a lovasoknak az egész éves munkájukat, akik tavaly teljesítményükkel öregbítették Nógrád vármegye hírnevét.

Összetartják a nógrádi lovasok közösségét

A rendezvényen tiszteletét tette Szotyori Nagy Kristóf, a Magyar Lovassport Szövetség alelnöke, a szövetség díjugrató szakágának elnöke is, aki beszédében úgy fogalmazott: köszönet illeti a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület vezetőit és tagjait, amiért összetartják az ország legkisebb, de legszerethetőbb vármegyéjének lovas közösségét.

– Nagy öröm számomra, hogy ilyen sokan foglalkoznak Nógrádban lovakkal, és élik meg a hétköznapokat és a hétvégéket a lovak körül – fejtette ki Szotyori Nagy Kristóf, aki arra is rámutatott, hogy sok fogathajtó versenyző van szűkebb hazánkban, akik járják a vármegyét és az országot. Mellettük pedig a díjugrató versenyeken is feltűnnek győzelmeikkel eredményes Nógrád vármegyei lovasok.

Ezután a magyarországi díjugrató szakág elnöke szűkebb hazánk lovasait a Magyar Lovassport Szövetség támogatásáról biztosította, mondván: támogatni akarják, hogy ez a kisebb vármegye is boldog lehessen a lovassportok világában. Ezután pedig a megjelentek közös pezsgős koccintással üdvözölték egymást a negyedik Nógrád Vármegyei Lovasbálon.

„Meglepetés” elismerést is átadtak

A rendezvény következő programelemét a díjak és az elismerések átadása jelentette. Díjat vehetett át Gálik József, a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület elnökségi tagja, a fogathajtás szakág vármegyei vezetője, illetve id. Gál Andor nógrádgárdonyi fogathajtó, a Palóc Lovas Egyesület vezetője.

Idén az elnöki különdíjat Fekete Zoltánnak, a Fekete Felnőttképzési Kft. ügyvezető igazgatójának nyújtották át a Nógrád vármegyei lovassport önzetlen és odaadó támogatásáért. A Nógrád Megyei Lovassport Egyesület díjugrató szakágának elismertje Szép Krisztián lett, aki a 2023-as országos ranglista alapján a felnőtt lovas kategóriában és az összetettben is a legelőkelőbb helyezést érte el szűkebb hazánk igazolt díjugrató versenyzői között.

A Nógrád vármegye legeredményesebb ifjúsági díjugratójának járó plakettet és oklevelet 2023-as eredményei alapján Susán Hanna vehette át, míg ugyanebben a szakágban a legjobban teljesítő kezdő lovasként Rebman Hannát szólították a díj átvételéért. Az elismerések sorát egy „meglepetés” is színesítette, ugyanis az idei évtől – Rebman Hanna kezdeményezésére – a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület minden esztendőben odaítéli majd valakinek az év edzője díjat. A 2023-as eredmények alapján a kitüntetést Molnár László, a Vilimi LSE edzője vehette át.

A szabadidős kategória és a lovastusa szakág legjobbjait is díjazták

A szabadidős kategória legeredményesebb versenyzői közül Bárczi Panna Kinga, Deák Borbála, Oláh Eszter és Augusztin Anna teljesítményét plakettel és emléklappal ismerték el, míg Szabados Dorottya Ella, Rozgonyi Violetta és Magyar Alexa oklevélben részesültek, akárcsak Nagy Kamilla, akinek díját edzője vette át.

Lovastusa szakágban is hirdettek díjazottakat. A tavalyi eredmények alapján a Lóska Ménes Sportegyesület három lovasa – Galgóczi Nikolett, Pintér Vanda, és Egyed László – teljesítményéért járt a kitüntetés. A díjakat ifjabb Czecze László vette át. Végül dr. Korill Krisztina, a bárnai Szerencsepatkó LE edzője különdíjat nyújtott át Kerényi Zsófiának, a Szabó Lovasudvar versenyzőjének, illetve Kovács Rebeka Zsófiának, a Szerencsepatkó Lovas Egyesület versenyzőjének.

A díjkiosztó után a vacsoráé volt a főszerep, majd a tánc került az előtérbe, illetve az este során a tombolahúzás is izgalmas perceket tartogatott a résztvevőknek. A hajnalig tartó jó hangulatról a Csabi és Gabi duó gondoskodott. A negyedik Nógrád vármegyei Lovasbál bevételéből a Nógrád Megyei Lovassport Egyesület a szűkebb hazánkban zajló lovasversenyek és -programok megszervezését támogatja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában