Elismerés

2024.02.27. 17:28

33 éve a település fejlődését tartja szem előtt a kitüntetett ősagárdi polgármester

Mint arról már beszámoltuk: a polgármesterek báljának nemrégiben a balassagyarmati Mikszáth Kálmán Művelődési Központ adott otthont. A rendezvény keretében pedig a térség legrangosabb közéleti elismeréseit is átadták, köztük az Év Polgármestere-díjat is, amit a 2023-as esztendőben Agárdi András, Ősagárd első embere is átvehetett Balla Mihály országgyűlési képviselőtől.

Lászlók Judit

Agárdi Andrásnak (jobbra) Balla Mihály országgyűlési képviselő adta át az Év Polgármestere-díjat

Forrás: Nool

Fotó: Lászlók Judit

Agárdi András portálunk érdeklődésére elmondta: nem számított az elismerésre, így nagyon meglepte, hogy érdemesnek találták rá. Kifejtette: ugyanakkor ez a díj megerősítette őt abban, hogy az általa 33 éven keresztül végzett munka jó irányba fejlesztette Ősagárdot és a közösségét.

– Úgy vélem, ez a díj azt is jelenti, hogy meg vannak elégedve a munkámmal, sőt, talán mindez azzal is párosul, hogy vármegyei szinten is elismerik a tevékenységemet –tudtuk meg Agárdi Andrástól. Hozzátette: – Az, hogy idáig eljutottam, annak is köszönhető, hogy a kezdetektől fogva úgy tekintettem a polgármesterségre és úgy is végeztem a feladataimat, hogy az nem hatalommal, hanem a köz szolgálatával jár.

Agárdi András végül kitért arra is, hogy a közelmúltban már elérte a nyugdíjkorhatárt, ezért úgy döntött, hogy a közelgő önkormányzati választásokon már nem indul a polgármesteri tisztségért. Ugyanakkor a tervei szerint önkormányzati képviselőnek jelölteti majd magát, így amennyiben megválasztják, akkor szeretne még tenni az ősagárdi közösségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában