Közbiztonság

2024.01.22. 21:10

Vonatokat ellenőriznek a nógrádi rendőrök, nemzetközi akció kezdődik kedden

A Nógrád vármegyei rendőrök is részt vesznek a RAILPOL által koordinált Active Shield Rail Action Day elnevezésű akcióban, amely január 23-án, kedden 7 órakor indul és január 24-ig, szerda 7 óráig tart majd.

Nagy Orsolya

Egyik fontos cél az illegális migráció felszámolása

Fotó: Police.hu

Mint arról a Nógrád vármegyei rendőrség Facebook-oldalán beszámolt, az Európai Unió kiemelt hangsúlyt fektet a vasúti közlekedés és áruszállítás biztonságának fenntartására és fokozására. Hozzátették: a mostani akció célja elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépés.
A rendőrség arra is kitért, hogy kiemelt hangsúlyt fektetnek a vasúti közlekedéssel összefüggő bűncselekmények és szabálysértések, továbbá az utasok sérelmére elkövetett jogsértések megelőzésére.

Kifejtették azt is továbbá, hogy az egyenruhások a 24 órás akció során, szolgálati kutyákat is bevetve ellenőrzik a hazai és nemzetközi személyszállító vonatokat, az utasok poggyászait és a pályaudvarokon található csomagmegőrzőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában