Jegyzet

2024.01.15. 12:17

Vezetni csak felelősségteljesen szabad!

Hazai rekordot állítottak fel a sikertelen vizsgák számában - Lászlók Judit gondolatai a témában.

Lászlók Judit

A napokban járta be a magyar internetet a hír, miszerint egy személy öt év alatt 23 alkalommal próbálta meg letenni a jogosítvány megszerzéséhez szükséges KRESZ-vizsgát, aki a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) adatai szerint ezzel a magyar negatív rekorder lett. Mint ismert hazánkban, a KRESZ tanfolyam elvégzése után, nincs megkötés arra vonatkozóan, hogy hányszor lehet megpróbálni a vizsgát, csupán annyi a kitétel, hogy az első alkalommal a tanfolyam megkezdésétől számított kilenc hónapon belül kell jelentkezni a vizsgára, valamint a tanfolyam első előadásától számított egy éven belül le kell levizsgázni. 

Őszintén szólva, vannak, akiknek könnyen és vannak, akiknek nehezebben megy a jogosítvány megszerzése. Én például a KRESZ vizsgán elsőre átmentem, míg forgalomból csak másodszorra tettem sikeres vizsgát. Azt hiszem az első vizsgán leginkább az izgalomnak tudhattam be a hibákat. Azonban, ha számomra csak a 23. alkalommal sikerült volna a KRESZ vizsga, akkor azt hiszem elgondolkodtam volna azon, vajon, mennyire vagyok alkalmas a vezetésre? Mert, végül is a vezetés alapjai közé tartozik az, hogy tisztában vagyunk a közlekedési szabályokkal. Bár nem ismert annak az oka, hogy ennek az illetőnek miért csak ilyen sok alkalom után sikerült megszereznie a KRESZ vizsgát, azért kíváncsi lennék rá. Sőt arra is, hogy hogyan haladnak a vezetési órái. 

Mindenesetre az biztos, hogy vezetni csak felelősségteljesen szabad! Ezért csak remélni tudom, hogy ez a személy a nehézségek ellenére végül megtanul majd biztonságosan közlekedni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában