Segítség

2024.01.18. 15:15

Új támogatással segítik a helyi gyermekes családokat Karancslapujtőn

Karancslapujtő önkormányzata egy újfajta támogatással, születési segéllyel igyekszik segíteni január 1-től kezdődően a községben élő édesanyákat és a törvényes képviselőket.

Sipos Nina Vivien

Karancslapujtő Facebook-csoportjában osztotta meg a közelmúltban, hogy idén január 1-jétől új települési-, bizonyos születési támogatásban részesíti a helyi önkormányzat a településen lakó édesanyákat és a törvényes képviselőket. A hozzájárulás csak azon személyek számára állapítható meg, akiknek háztartásában az egy főre jutó havi nettó jövedelem nem haladja meg a meghatározott szociális vetítési alap minimum összegét, azaz a 228 ezer forintot. A kérelem pozitív elbírálásához szükséges, hogy a kérelmező a gyermek születését megelőző egy évben Karancslapujtőn bejelentett lakhellyel rendelkezzen.

A bejegyzésből kiderül továbbá az is, hogy amennyiben a Kérelem Települési támogatás megállapításához elnevezésű formanyomtatványt a gyermek születését követő kilencven napon belül nem nyújtják be, a támogatás igénylésére elveszik a joga a kérelmezőnek. Gyermekenként az egyszeri támogatás összege huszonötezer forint. A helyi önkormányzat csak úgy tudja elfogadni a formanyomtatványt, ha mellékelve van a gyermek születési anyakönyvi kivonata, illetve a kérelmező édesanya vagy a törvényes képviselő lakcímkártyája. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában