Nool.hu podcast

2024.01.12. 19:57

Új rendőrkapitányt neveznek ki Salgótarjánban (podcast)

Rendkívüli ülést tartott pénteken Salgótarján közgyűlése a Városháza Dr. Förster Kálmán termében.

Nool.hu

Rendkívüli ülést tartottak pénteken

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A 2024. évi költségvetés elfogadásáig terjedő átmeneti időszak gazdálkodásáról szóló önkormányzati rendeletet a képviselők egyhangúlag elfogadták. Dr. Huszár Máté alpolgármester a napirendi pontot érintően ismertette: a módosítási javaslat felhalmozási célú kötelezettségvállalás engedélyezésére irányul. A Dornyay Béla Múzeumnál folyó 100 millió forintos pályázathoz szükséges a tetőbeázás megszüntetése, illetve az álmennyezet felszerelése. 

A finanszírozáshoz mintegy 22 millió forint szükséges.

 Az összeg azonban a Salgótarjáni Költségvetési Intézmények Gazdasági Szolgálatnak nem áll rendelkezésére, ezért szükséges a költségvetési támogatás biztosítása.

Támogatják az új rendőrkapitány személyét

A közgyűlés teljes egyetértésben szavazta meg továbbá, hogy a Salgótarjáni Rendőrkapitányság élére Bárnai Balázs rendőr alezredes kerüljön, aki jelenleg a Szécsényi Rendőrkapitányságon teljesít szolgálatot kapitányságvezetőként. 

A kinevezés azért vált időszerűvé, mert Ponyi Béla rendőr ezredest, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetőjét az országos rendőrfőkapitány február elsejétől nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezi.

Az így megüresedő poszt betöltésére a közgyűlés Bárnai Balázst az előzetes szakmai tapasztalatai, szorgalma és munkabeli elhivatottsága alapján alkalmasnak tartja.

A közgyűlés teljes hanganyagát itt hallgathatjátok meg:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában