Munkálatok

2024.01.10. 09:59

Tornatermet újítottak és több utcát is leaszfaltoztak Berkenyén

Több jelentős beruházás fejeződött be az elmúlt esztendő utolsó időszakában Berkenyén.

Hegedűs Henrik

German József, a nyugat-nógrádi település polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, a faluban található, és a lakosság, valamint a gyerekek által gyakran használt tornaterem korszerűsítése elengedhetetlenné vált, ezért az önkormányzat elvégeztette a szükséges munkálatokat. A teljes körű felújítás tartalmazta a modern hűtő-fűtő ventilátorok felszerelését, a jó minőségű játéktér-burkolat lefektetését. 

Még néhány kiegészítő tevékenység hiányzik, amit várhatóan még a 2024-es első hónapokban teljesítenek a szakemberek, de a létesítményben már megindult az élet, például megkezdődtek az asztalitenisz foglalkozások, rövidesen pedig az óvodások és a táncosok is benépesítik a termet. A kivitelezés költségeit a község vezetése mellett a helyi német nemzetiségi önkormányzat, valamint néhány berkenyei vállalkozó biztosította.

Aszfaltoztak

A polgármester beszámolt még arról, hogy ugyancsak 2023 végén a vasúti sínek túloldalán lévő emelkedő tetején létesült lakópark több utcájában aszfaltoztak le különböző hosszúságú szakaszokat. Ez érintette a Bérc, a Liget és a Tó utcákat. German József hozzátette, az önkormányzat saját forrásai mellett az itt élők is anyagilag hozzájárultak a megvalósításhoz. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában