Anyanyelv

2024.01.08. 09:54

Több kategóriában is remekeltek a gyarmati diákok a helyesírási versenyen

Újabb siker birtokába jutottak a balassagyarmati Szondi György Technikum és Szakképző Iskola diákjai – számolt be róla az intézmény.

Lukács Zsófia

– Az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny második fordulóján mind a technikumi, mind pedig a szakképző iskolai kategóriában szondis diák ért el első helyezést, megelőzve ezzel Nógrád vármegye technikumainak és szakképző iskoláinak a megmérettetésen részt vevő diákjait. Csomó Zsombor 10. A osztályos tanuló a technikumi versenyzők közül országosan a második legjobb eredménnyel indul a februárban megrendezett Kárpát-medencei döntőn. Felkészítő tanára Görgey Melinda oktató – osztotta meg a hírt az intézmény.

– A szakképző iskolai kategóriában Kőszegi Márton 3/11. B osztályos ács tanuló képviseli majd megyénket, iskolánkat a gyulai döntőn. Felkészítő tanára Hegedűs Viktor oktató. Azt hiszem, nagyon ritkán fordul elő ilyen kettős siker, amikor mindkét kategóriában ugyanannak az iskolának a versenyzői bizonyulnak a legjobbnak. Büszkék vagyunk erre a teljesítményre! – tette közzé az intézmény.

Az országos és a határokon átnyúló Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny célja: az anyanyelv mint nemzeti értékünk iránti tisztelet, a tudatos nyelvhasználat iránti igény, a tanulók és a széles közvélemény nyelvi érzékenységének a fokozása. Összefogja a magyar nyelvet beszélő fiatalokat, hiszen egy nyelven gondolkodunk: legfontosabb feladatunk az identitás, az egymáshoz való tartozás erősítése. A versenyen a Magyar Nyelvtudományi Társaság szakmai irányítása érvényesül. A feladatok összeállítását, az értékelést a magyar nyelvtudomány és tanárképzés szaktekintélyeiből álló zsűri irányítja. A megmérettetés során nagy gondot fordítanak a pedagógusok szakmai továbbképzésére is, hiszen a két nap alatt az országos hírű előadók a legújabb és a gyakorlatban is jól használható elméleti-módszertani bemutatót tartanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában