Jegyzet

2024.01.11. 12:58

Tervezés

Az év második hetében járunk, de írnak még 2023-at - Lukács Zsófia gondolatai a témában.

Lukács Zsófia

2024! Az év második hetében még mindig 2023-at írok, miközben más már előre az egész évét megtervezte. Csodálom azokat az embereket, akik megveszik az éves tervezőjüket és már irkálják is, hogy mikor mit fognak csinálni, hónapokra előre terveznek mindent. Nekem olyan lehetetlennek hangzik, de valahogy mégis átvészelem az évet tervezés nélkül is. Mindannyian más módszerekkel leszünk úrrá a nehézségeken, talán helyzettől is függ. Van, amikor erőből, vagy nevetve (bár lehet olykor kínomban) és olyan is akad, amikor nem is érzek semmiféle nehézséget még akkor sem, ha épp azt sem tudom, mit hoz a következő óra, nemhogy a következő hét. 

Ilyenkor azért mindig erőt veszek magamon és elhatározom, hogy ebben az évben melyik megküzdési módot helyezem előtérbe, legyek optimista és inkább vegyen lazán, mert olyan még sosem volt, hogy sehogy. Azt is elhatároztam, hogy idén kipróbálom a tervezést, de eddig még nem sikerült. De hogyan is álljunk neki? Mi kerüljön bele? Kezdjük azzal, hogy megjegyezzük az évszámot. Majd jöjjön a nyaralás, napfényes meleg napok, hogy ez éltessen a következő hónapokban. Aztán adottak az ünnepek, ahol már közösen a családdal tervezhetünk. De akár a munkánkat is jó előre megtervezhetjük általában, kivéve, ha nem rendőr vagy, vagy duguláselhárító. De még azt is eltervezhetjük, hogy milyen legyen a hozzáállásunk. Legyek olyan, aki csak megfigyel, vagy aki sosem ér rá semmire, vagy aki teper, mert arra gondol, hogy a nyaralásért bármit. Persze jöhet még a házfelújítás, filmek, koncertek és bármi, amit csak előre tudunk tervezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában