Tervek

2024.01.08. 10:30

Szolgálati lakás kialakítását és a falu szépítését tűzték ki célul idén Drégelypalánkon

Drégelypalánkon szolgálati lakás kialakítását, a Szondi park rendbetételét és a falu szépítését tűzték ki célul az idei esztendőre. Hamarosan átadják továbbá a Drégelypalánkot és az Ipolyhídvéget összekötő Szent Borbála-hidat is, amely újabb közös lehetőségeket teremt a két település számára.

Lászlók Judit

Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere portálunk érdeklődésére elmondta, hogy idén először tudnak majd az idegenforgalmi adóból befolyt összegből a település szépítésére költeni. A több mint négyszázezer forintból elsősorban fák ültetését, valamint köztéri padok beszerzését tervezik. 

– Emellett nagyon fontos lenne a Szondi park ügyének a lezárása is. Ugyanis a központban lévő terület még nem került az önkormányzat kezébe, mert a tulajdoni viszonyok rendezése jelenleg is zajlik. Amennyiben ez sikerül, akkor még ebben az évben elkezdődhetne a terület parkosítása, rendbetétele – fogalmazott a polgármester. Hozzátette: ettől függetlenül azonban a parkban lévő Szondi György szarkofágját mindenképpen fel kell újítani, mert az idő nem kímélte, és rossz állapotban van. Továbbá egy-két kisebb szobrot is szeretnénk majd kihelyezni a parkba.

Rigó Dávid kifejtette továbbá: ebben az évben szolgálati lakás kialakítására terveznek benyújtani pályázatot, méghozzá a Magyar Falu Programban. A projekt során felújítanának egy önkormányzati épületet, amely a későbbiekben akár egy fogorvos vagy egy háziorvos számára is alkalmas lehetne. Mint mondta: ezenkívül amennyiben lesz rá lehetőségük, úgy turisztikai célú beruházásokat is megcéloznak. 

– Hamarosan átadjuk a Drégelypalánkot és az Ipolyhídvéget összekötő Szent Borbála-hidat is, amelynek köszönhetően szeretnénk szorosabbra fűzni a kapcsolatot és az együttműködést Ipolyhídvéggel, akár közös programok szervezése révén is – zárta gondolatait a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában