Beruházás

2023.11.01. 14:35

Szent Borbála nevét kapja az Ipoly új hídja Drégelypalánknál, rövidesen átadják

Rigó Dávid, Drégelypalánk polgármestere a közösségi oldalán osztott meg néhány aktuális információt a Drégelypalánkot és Ipolyhídvéget összekötő új hídról.

Lászlók Judit

Drégelypalánk és Ipolyhídvég között már kész az új híd, a kerékpárosok a közelmúltban már birtokba is vették. A közeljövőben hivatalos avatás is lesz

Forrás: Nool.hu

Fotó: Fotó: NMH archív

A polgármester a bejegyzésben úgy fogalmazott, az már nyilvánvaló, hogy Mindenszentek ünnepére nem kerül átadásra a híd. Bár nagyon szerették volna, hogyha ez még októberben megtörténik, de erre már biztosan nem kerül sor. Mint írta, jó esetben november végén, nagyobb valószínűséggel december elején, az adventi időszakban tudják majd teljes mértékben használni hidat.

– A mai napon megkaptam a forgalomba helyezési engedélyt az Építési és Közlekedési Minisztériumtól, így már csak a szlovák hatóságok engedélyére várunk, hogy ténylegesen megtörténjen az átadás. Amíg mindkét oldalon nincsenek rendben a dokumentumok, nem használható a híd, addig építési terület – közölte Rigó Dávid.

A polgármester a bejegyzésben kitért arra is, hogy döntés született a híd elnevezéséről. A két teleülés képviselő-testülete közös tanácskozáson, szavazással döntött a névről. Ennek értelmében a híd a Szent Borbála nevet fogja viselni. Szent Borbála a bányászok, kohászok, tüzérek, építészek, tűzszerészek, ágyú- és harangöntők védőszentje, keresztény vértanú, valamint a tizennégy segítőszent egyike. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában