Összefoglaló

2024.01.01. 11:50

Rengeteg tervvel vág neki a maconkai horgászegyesület az új esztendőnek

Megannyi tervvel rendelkezik 2024-et illetően a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő-És Sporthorgász Egyesület (BSHE). A számos elképzelés megvalósítása pedig már tavaly elkezdődött a Maconkai-víztározó és tórendszere partján.

Veres Edina

A tavalyi esztendő végén egy kistraktorral is gazdagodott az egyesület

Forrás: Facebook

Már 2024 jegyében zajlottak felújítások a közelmúltban Maconkán. Minderről a Maconkai-víztározó és tórendszere nevű Facebook-oldal is beszámolt. Mint írták: a szolgáltatásaik bővítése, javítása érdekében számos elképzelésük és tervük van az újabb szezonra a horgászat és a vendéglátás területén egyaránt. A megvalósítás pedig már az ősszel elkezdődött. 

Az utolsó negyedév jelentősebb történéseit szemrevételező posztban úgy fogalmaztak: az őszi horgászszövetségi Állománypótlási és Fejlesztési Célelőirányzat (ÁPFE) támogatással telepítések, illetve az egyesület által finanszírozott törpeharcsa szelekciós halászatok is megvalósultak a közelmúltban. Mindezzel Maconkán megalapozták a halállomány további fejlesztését valamennyi vízterületen, ahol így még több horgászélmény várható. 

A bejegyzésből ezután az is kiderült, hogy egy MOHOSZ – Magyar Országos Horgász Szövetség – pályázaton elért sikernek köszönhetően megérkezett Maconkára egy-egy újabb fűkasza és motorfűrész, illetve az év végére egy új fűnyíró-gazvágó-múcsoló kistraktor is. Ez utóbbi immár a második olyan eszköz, amely segítségével a Bátonyterenye-Maconkai Szabadidő-És Sporthorgász Egyesület a zöldterület minőségi karbantartását 2024-ben nagy biztonsággal, tartósan megoldhatja.

A tájékoztatásban továbbá arról is szót ejtettek, hogy a BSHE, illetve a Halkatlan Büfé és Street Food egység közösen készült az ünnepi, majd a téli időszakra is. Feldíszítették a halőrházat és a vízparti látványteraszt, ahová kettő fűthető, megvilágítható „iglut” is elhelyeztek, ahol összesen hat-hat látogató tud helyet foglalni. A fejlesztések sorában említették továbbá, hogy az év végére elkészült egy újabb garázs tároló, amelyet már be is rendeztek. Az elem lehetővé tette a belső területek már régóta tervezett „felszabadítását” is.

„Így a munkálatok a halőrházi panorámaterem átalakításával folytatódtak, ahová a bejárás már közvetlenül a büféből is biztosítottá vált. A felújított kiséttermi környezet akár 40 ember kulturált étkeztetését is tudja biztosítani a helyszínen, frissen elkészített finom hal- és egyéb ételekkel, az időjárási körülményektől függetlenül – olvasható a bejegyzésben a Maconkai-víztározó és tórendszere partján már megvalósult fejlesztések sora.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában