Emlékkiállítás

2024.01.14. 09:54

Rendhagyó irodalomórán vettek részt a salgótarjáni diákok

A salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár új tárlata az irodalomkedvelőknek kedvez, mely a Kossuth- és József Attila díjas író-költő, Janikovszky Éva munkásságát mutatja be.

Sipos Nina Vivien

Változatos programon vettek részt a diákok a könyvtárban

Fotó: Facebook

A Móra Kiadó Janikovszky Éva írónő életművét felvonultató emlékkiállítást szervezett, amelyen egyebek mellett fotók, fontos eszmei értékkel rendelkező tárgyak és alkotások január 9. és január 31. között korlátlanul megtekinthetőek a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárban. 

A Kossuth- és József Attila-díjas költő és szerkesztő Kucses Éva Etelka Nanetta néven született 1926. április 23-án, Szegeden. Az ő nevéhez köthetjük a "Ha én felnőtt volnék", "Bertalan és Barnabás", illetve "Kire ütött ez a gyerek?" című irodalomremekeket, azonban ezeken kívül számtalan gyermekkönyvet írt, amelyeket lefordítottak harminchat nyelve, és meg is filmesítettek őket. Az írót 2003-ban vesztettük el, halálának 21. évfordulója idén július 14-én lesz.

Irodalomórán vettek részt a gyerekek az emlékkiállításon 

Janikovszky Éva emlékének tiszteletére nyílt meg a tárlat Salgótarjánban a Balassi Bálint Könyvtárban, ahová a Gagarin Általános Iskola 2.a osztályos ifjú diákjai is elmentek. Az intézmény hivatalos oldalán számolt be a tanulók látogatásáról, akik a kiállítást nagy érdeklődéssel járták körbe. Lehetőségük adódott megnézni egy kisfilmet az írónő életéről, valamint a Bertalan és Barnabás című gyerekkönyvéből készült rajzfilmet is levetítették nekik. A tárlaton való részvétel egy rendhagyó, mégis alternatív irodalomórának felelt meg, ahol az általános iskolások is jól érezték magukat, amellett, hogy megismerhették Janikovszky Éva munkásságát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában