Figyelmeztetés

2024.01.06. 08:11

Rejtélyes táblák

Lászlók Judit gondolatait olvashatják.

Lászlók Judit

Az elmúlt időszakban volt egy kis időm sétálni a lakóhelyemhez közeli erdőben. Természetesen jó gazdiként a kiskutyámat is vittem. A táj és a természet persze ezúttal is gyönyörű volt, így öröm volt a kirándulás. Közben azonban egy furcsa táblára lettem figyelmes, így közelebb mentem hozzá. Amikor odaértem, akkor láttam, hogy azon nem szerepel magyar felirat, de angolul, szlovákul, oroszul, románul és arabul is olvashatjuk valószínűleg ugyanazt a szöveget.

Emellett a táblán szerepelt egy olyan vadász is, aki puskát tart a kezében. A rajz- és a csekély angoltudásom alapján sikerült összerakni, hogy arra figyelmeztet, hogy vadászidény miatt a területen intenzív vadászat folyik, ezért veszélyes az erdőben tartózkodni. Őszintén szólva, először arra gondoltam, hogy a turisták miatt helyezhették ki a táblát, de az arab szöveget egy kicsit furcsának találtam. Aztán végül is arra jutottam, hogy az elmúlt hónapokban sajnos a térségünket is elérte a migráció, így vélhetőleg az ő megjelenésükre is számíthattak az azokat kihelyezők, és úgy vélték a balesetek elkerülése érdekében, jobb, ha tisztában vannak vele, éppen milyen területen járnak.

Ugyanakkor egy kicsit zavart, hogy magyarul miért nincs kiírva a figyelmeztetés. A felfedezésem után több ismerősöm is jelezte, hogy ők is találkoztak már ugyanott – vagy éppen teljesen máshol – ilyen táblákkal. Ezért a kíváncsiságom tovább hajtott, és rákerestem az interneten, de sajnos pontos információt nem igazán találtam arról, hogy ki, mikor, illetve milyen céllal helyezhette ki azokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában