Összefogás

2024.01.18. 15:39

Önkéntesek segítségével kezdte el a tűzoltószertár építését a nógrádmarcali egyesület

A Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület hétmillió forint vissza nem térítendő pályázati támogatást nyert tűzoltószertár kialakítására a Magyar Falu Programban. A szervezet számára az önkormányzat a képviselő-testületi tagok hozzájárulásával a régi magtár épületét biztosította erre a célra. Az egyesület a napokban átvette az ingatlant és önkéntesek segítségével elkezdték a munkálatokat.

Lászlók Judit

Mindenki talált magának feladatot

Forrás: Beküldött fotó

– Múlt szombaton társadalmi munkát szerveztünk, amelynek keretében rengeteget haladt előre a szertárunk fejlesztése – mondta el portálunk Tóth Zoltán, az egyesület alapítótagja. Hozzátette: mindenki talált magának feladatot, így volt, aki bontott, míg más takarított, eközben pedig valaki kávét főzött. Az első munkanapon felbontottuk a régi padló deszkázatát, a hátsó ajtó nyílását befalaztuk, illetve a tartószerkezet belső átalakítása is megtörtént.

Tóth Zoltán kifejtette továbbá: a jó hangulatú társadalmi munka, igazi közösségi program volt, amelynek során jobban megismerhették egymást a résztvevők. Ezért ezúton is szeretné köszönetét kifejezni mindazoknak, akik részt vettek a tevékenységekben, illetve azoknak is, akik felajánlásokkal támogatták a társadalmi munkát. 

Az egyesület alapítótagja végül kitért arra is, hogy a munkálatok folyamatosak, ezért továbbra is szívesen fogadják az önkénteseket. A következő ilyen alkalom január 20-án, szombaton 9 órától lesz. Mint mondta: az újabb munkálatok időpontjáról és az esedékes feladatokról pedig a későbbiekben is a közösségi oldalukon tájékoztatják majd az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában