Köszöntő

2024.01.01. 08:20

Nógrádi településeket is említett újévi beszédében a köztársasági elnök

Novák Katalin, hazánk köztársasági elnöke a köztévén elhangzott újévi beszédében öt nógrádi települést is megemlített.

Nool.hu

Novák Katalin újévi köszöntőjében öt nógrádi települést is megemlített

Forrás: MTVA

A Himnusz elhangzása után a köztársasági elnök arról beszélt, hogy a világban nagyon sok a gond, háború dúl már nem csak Ukrajnában, hanem Izraelben is, nehéz a gazdasági helyzet, sok a politikai bizonytalanság. Hazánk gondjai között a sok aggodalmat, a hétköznapok küzdelmeit, a drágulást említette, hozzátéve, hogy a bizonytalanságok közepette is békében élhetünk. "Nem volt aszály, van kenyér és volt okunk örülni, büszkének lenni. Ferenc pápa látogatásának három napja a magyarság szívébe örömöt és hálát hozott" - fogalmazott.

Novák Katalin az örömhírek között említette a sportsikereket, a két újabb magyar Nobel-díjas tudóst, majd utalt a húsz évvel ezelőtti uniós csatlakozásra, annak előnyeire és nehézségeire, emlékeztetve arra, hogy teljes jogú tagságot ígértek. Kifejtette, hogy a jövőt, így az ország jövőjét is a gyermekek jelentik.

Köszönetet mondott a szociális alapon a segítőknek, a hagyományőrzőknek

Az elmúlt évről szólva kiemelte, hogy számára a találkozások éve volt. Köszönetet mondott az életeket mentő egészségügyi dolgozóknak, a törökországi földrengés után segítséget nyújtó mentőcsapatoknak. Példák között megemlítette a balassagyarmati gyermekotthon dolgozóit, akik gondoskodnak azokról, akikről lemondtak a szüleik, háláját fejezte ki azoknak, aki segítik a sóshartyáni cigányságot. A rimóciaknak, a terényieknek, a hollókőieknek külön is köszönetet mondott a hagyományok őrzéséért. 

2024 küszöbén a várakozásokról, reményekről is beszélt, "bízunk a tehetségben, a szorgalomban a kegyelemben" - fogalmazott. A várható sportesemények, a labdarúgó Európa-bajnokság és az olimpia kapcsán felhívta a figyelmet a mozgás fontosságára, majd reményt hozó új évet kívánt minden magyarnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában