Beruházás

2024.01.07. 09:58

Négyszáznegyvenmillió forintból épült új bölcsőde Pásztón

Több mint 440 millió forintos támogatást nyert el az önkormányzat a közelmúltban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

Nagy Orsolya

Mint fogalmaztak: a kapott összegből 28 férőhelyes bölcsődét alakítottak ki, de eszközbeszerzés is megvalósult. Hozzátették: az új intézmény egy önkormányzati tulajdonban lévő, eddig kihasználatlan és beépítetlen területen jött létre. A bölcsőde hozzájárul a szülői igények kielégítéséhez, valamint a foglalkoztatási lehetőségek bővítéséhez is. Emellett a bölcsődei ellátáshoz szükséges korszerű infrastruktúrát hoztak létre, energiatakarékos megoldásokat kerestek a szakemberek, alkalmazták a megújuló energiaforrásokat és új munkahelyeket is létrehoztak. Utóbbi a város népességmegtartó képességének a javításához is hozzájárul.

Arra is kitért továbbá az önkormányzat a közleményében, hogy az épület akadálymentes megközelítése is megvalósult, valamint akadálymentes mosdókat is kialakítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában