Modernizálás

2024.01.28. 14:18

Mintegy 300 millió forintra lenne szükség a litkei kultúrház felújításához

Kristófné Dudás Zsuzsanna, Litke polgármestere nyilatkozott portálunknak a településen történő beruházásokkal kapcsolatban, kitérve a kultúrház épületére is, amely sürgősen felújításra szorul.

Sipos Nina Vivien

A korszerűsítés, amely a helyi kultúrházat érintené megközelítőleg 300 millió forintos támogatásból történhetne meg, azonban egyelőre nincsenek kilátások olyan pályázatra, amely ezt a beruházást fedezné. Az intézményt már régóta nem használták rendezvények lebonyolítására, hiszen a fűtés sem megoldott ott, ahogy a veszélytelen környezet sem biztosított a vendégek, a látogatók fogadására. A településvezető elmondta, hogy teljes tető-, ablak- és nyílászáró-cserére volna szükség, továbbá fel kellene újítani az egész létesítményt, ugyanis jelenleg életveszélyes bent tartózkodni a kultúrházban.

– Egy közel 300 millió forintos nagyságrendű felújításról lenne szó, mivel olyan rossz állapotban van a rég nem használt intézmény, hogy az egészet át kellene alakítani biztonsági okokból kifolyólag. Az utóbbi időben az időjárás viszontagságai miatt már tartunk az omlásveszélytől is – közölte Kristófné Dudás Zsuzsanna.

Hozzátette: mivel nincs olyan nagy, fedett termük, ahol közösségi rendezvényeket tudnának tartani, ezért az iskola tornatermét vagy a hivatal nagytermét használták idáig. Emiatt volna előnyös minél hamarabb felújítani a kultúrházat, ahol adott lenne végre a megfelelő kulturális környezet a professzionális, jól megszervezett programok helyszíneként.

– Ez a jövő zenéje még, de igyekszünk pozitívan hozzáállni. Várjuk a megfelelő pályázatot, amellyel sikerülne egy igazi közösségi színteret kialakítani a lakosok számára, ha nem is ebben az évben, de legalább 2025-ben – árulta el a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában