Nool.hu podcast

2024.01.31. 13:49

Mindent a felvételiről! – a salgótarjáni kampusz igazgatót kérdeztük (podcast)

Közeleg a határidő: aki február 15-ig nem adja be a felvételijét és nem hitelesíti azt, az lemarad a 2024/2025-ös tanév felsőoktatási jelentkezési időszakáról.

Angyal Eszter

Székyné dr. Sztrémi Melinda, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatója

Forrás: Hír FM Salgótarján

Fotó: Angyal Eszter

Tavaly decemberben elindult a 2024-es általános felsőoktatási felvételi eljárás, a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni. Idén módosult több szabály is a pontszámításokra vonatkozóan, az egyetemek és főiskolák ugyanis némileg szabad kezet kaptak a követelményeik meghatározásában. A felvételi eljárás menetéről, a legfontosabb határidőkről Székyné dr. Sztrémi Melindával, az Óbudai Egyetem Salgótarjáni Képzési Központ és Kutatóhely igazgatójával beszélgettünk hétfő reggel az FM 99.3 MHz-en,  a Hír FM salgótarjáni frekvenciáján. 

Az igazgatónő az egyetem salgótarjáni kampusza által kínált lehetőségekről, az ősszel indítandó szakokról is beszélt, és kiderült, hogy már az ösztöndíj miatt is érdemes lesz ezt az intézményt választani, s mint fogalmazott: „Helyben jövőt építhetsz!”. Hangsúlyozta, hogy a jelentkezőknek a megújult felvételi szabályokról, illetve számos további fontos tudnivalóról a felvi.hu oldalról is érdemes tájékozódni, ahol ráadásul egy kalkulátort is találnak, amellyel hozzávetőleges képet kaphatnak arról, hogy milyen esélyekkel vágnak neki a felvételinek idén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában