Tudáspróba

2024.01.07. 12:12

Megjelent az új év első tűz- és katasztrófavédelmi tesztje – nógrádiak, kitöltésre fel!

Ismét ellenőrizhetik a tűz-, illetve a katasztrófavédelemmel kapcsolatos tudásukat az érdeklődők.

Veres Edina

Megjelentek a legújabb tudáspróbák a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. Az oldalon elérhető tájékoztatás szerint 2024 első katasztrófavédelmi tesztjét az elmúlt tizenkét hónap tűz-, illetve katasztrófavédelmi tesztjeinek kérdései közül válogatták össze.

Akadnak köztük, amelyek erdőtűzre és hőségriasztásra vonatkoznak, de szóba kerül a tűzvizsgálati hatósági eljárás, a háztartási hulladék kerti égetése, vagy épp a mezőgazdasági gépek szezonális szemléje is. A szakemberek emellett arra is várják a választ, hogy szabályozza-e valami, hol kell elkezdeni az aratást, illetve milyen messze kell lennie a szénakazalnak a búzatáblától, és milyen jégvastagságnál lehet már biztonságosan korcsolyázni. 

A tájékoztatás szerint a kérdezz-felelekből továbbá az is kiderül, hogy milyen problémákat okozhat, ha nem megfelelő tűzifát használunk, és miért nem szabad óvatlanul összeönteni a háztartásban fellelhető tisztítószereket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában