Fejlesztések

2024.01.19. 09:46

Megépült az uszoda és a Templom utcát is felújítják Rétságon

Elkészült a tanuszoda, tavasszal folytatódik az iskolai étkezde építése, illetve felújítják a rossz állapotban lévő forgalmas Templom utcát is – az önkormányzat néhány 2024-es tervéről is beszámolt Rétság polgármestere portálunknak.

Hegedűs Henrik

Mezőfi Zoltán először egy örömhírt jelentett be: mondván, a kivitelező immár készre jelezte az állam és a városvezetés felé egyaránt a Hunyadi-ligetben felemelt tanuszoda kialakítását, így a műszaki átadást-átvételt követően most már gyorsabb ütemben zajlanak a befejező feladatok és hamarosan a nagyközönségnek is átadhatják a létesítményt.

Hozzátette: a jelenleg mintegy huszonöt-harminc százalékos készültségi állapotban lévő iskolai étkezdénél a szakemberek tavasz elejétől gőzerővel folytatják majd a beruházást. Az intézmény oldalához csatlakoztatott ebédlő iránt elsősorban a szülők formáltak meg komoly igényt, mondván, ne kelljen hosszú száz métereket gyalogolniuk a gyerekeknek, hogy déltájban csillapíthassák éhségüket. Az önkormányzat teljes mértékben önerőből biztosítja az építkezéshez szükséges forrásokat. 

Harmadikként pedig a Templom utca korszerűsítését emelte ki a városvezető. Ez a 2-es számú főúti torkolattól az egykori laktanya bejáratáig tartó szakasz az elmúlt időszakban rendkívül rossz állapotba került, nélkülözhetetlenné vált a felújítása, ráadásul a városban ez az egyik legforgalmasabb terület, mi több, a régi honvédségi bázison javában tart az új lakóövezet kialakítása, amelyet a település központja felől ezen az utcán keresztül lehet a legegyszerűbben megközelíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában