Megemlékezés

2024.01.16. 15:38

Madách-ünnepséget rendeznek Gyarmaton: több elismerés is gazdára talál

Nógrád Vármegye Önkormányzata Balassagyarmat önkormányzatával és a Madách Imre Városi Könyvtárral karöltve Madách Imre születésének 201. évfordulója alkalmából vármegyei Madách-ünnepséget rendez január 19-én, pénteken a városban.

Lászlók Judit

A program 14 órakor koszorúzással kezdődik a Civitas Fortissima téri Madách-szobornál. 15 órától kiállításmegnyitót és könyvbemutatót tartanak a Madách Imre Városi Könyvtárban. A Horváth Endre-díjban részesülő id. Telek Zoltán tárlatát ifj. Telek Zoltán nyitja majd meg. Nógrád Vármegye Önkormányzatának kiadványát, a Madách 200 című könyvet a szerkesztő, dr. habil. Gréczi-Zsoldos Enikő egyetemi docens mutatja be. 

16 órakor pedig kezdetét veszi a Madách-ünnepség a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ kamaratermében. Az eseményen ünnepi beszédet mond Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, valamint Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár. Ezt követően a résztvevők megtekinthetik az „Egy nógrádi próféta – Madách Imre és Az ember tragédiája” című film bemutatóját.

A rendezvényen elismeréseket is átadnak. A Madách Imre-díjat ezúttal Nógrádi Gergely, operaénekes, kántor, író és újságíró, valamint a Balassi Bálint Megyei Könyvtár veheti majd át. Odaítélik továbbá a Nógrád Vármegye Díszpolgára Kitüntető Címet is. A Horváth Endre-díjat Csach Gábor, a város polgármestere adja majd át.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában